CORSO 2021

Home » Fotocompetitie Bloemencorso

Foto Competitie Bloemencorso

De winnaars van de Fotowedstrijd van het Bloemencorso Bollenstreek zijn bekend. Begin april werd de wedstrijd uitgeschreven als onderdeel van het Hartverwarmende alternatieve corsoprogramma. In maar liefst vier categorieën kon worden deelgenomen en in totaal heeft dat meer dan 180 fantastische inzendingen opgeleverd. Aan elke categorie was een deskundige jury verbonden voor de beoordeling van de foto’s. Dit heeft vier prachtige plaatjes én vier winnaars opgeleverd: Gieny Westra (categorie (Semi)professionals); Hanneke van Rij (Social Influencers); Melanie Cederhout (categorie Jeugd) en Gerard Out (categorie Historie). De vier winnende foto’s maken deel uit van de tentoonstelling 75-jaar Bloemencorso Bollenstreek in 2022. Maar ook is er voor elke winnaar nog een leuke prijs en worden hun inzendingen gepubliceerd in alle media-uitingen van Bloemencorso Bollenstreek, zowel online als offline.

Categorieën

1. (Semi)Professioneel

winnaar Gieny Westra

De Bollenstreek gezien door een glazen bol. Wie kent de toekomst en waar gaat het heen. Het contrast in de tegenovergestelde wereld in de bol sprak jury erg aan. Een creatieve invalshoek met de vrolijke kleuren combi geel en rood in een minder vrolijke tijd van Corona. Een lente gevoel. Maar ook is het klassieke van de bollenvelden anders in beeld gebracht.

Jury: Rudi Tuinman en Pascal Koeleman (2Dezign)

Opdracht: Deze categorie is speciaal voor de (semi)professionals. Hier wordt dan ook content van hoge kwaliteit verwacht met een creatieve of unieke invalshoek. De invulling daarvan is uiteraard aan de fotograaf zelf, als het maar past bij Bloemencorso Bollenstreek of het 'lentegevoel'. Zet je professionele oog aan het werk!

2. Jeugd

Winnaar Melanie Cederhout

De winnende foto in de categorie jeugd tot 14 jaar is een mooie en typische corsofoto. In de lucht zie je het zonnetje lekker schijnen, op de achtergrond een mooie kleurrijke corsowagen. En op de voorgrond een stralende Melanie die geniet van het mooie weer en prachtige corsowagen. Gefeliciteerd Melanie!

Jury: Terry Hesseling (commissielid Communicatie/socials Bloemencorso Bollenstreek)

Opdracht: Deze categorie is speciaal voor de jeugd tot 14 jaar. Dat je geen professioneel fotograaf meer hoeft te zijn om mooie foto’s te kunnen maken, is met de komst van smartphones en social media wel duidelijk geworden. Maar een mooie foto maken is nog wel altijd een kunst an sich. Voorjaarskriebels zijn voor jong en oud!

3. Archief

winnaar Gerard Out

De winnende foto in de categorie historie/archief laat meer zien dan een prachtige praalwagen alleen. Ook al is het beeld niet helemaal scherp, er zitten allerlei sporen in verscholen die iets prijsgeven over de tijd waarin de foto is genomen. Zo zie je rechts een figuur met grote witte pet, wat hoorde bij het politie-uniform van de jaren ’50. De toeschouwers blijven netjes achter hem staan, geen dranghekken te zien. Het NS-logo op de praalwagen was in gebruik van 1946-1962 en de tekst “NEEM DE TREIN” geeft weer hoe de actualiteit een dik half eeuw geleden al diende als inspiratiebron voor het vormgeven van alle bloemenpracht. In een tijd waarin auto’s en bussen een flinke opmars maakten blijkt dit een regelrechte lokroep om met de trein te blijven reizen. De oude raambelettering voor het ‘fotografische atelier’ werd nog met de hand geschilderd, erboven een oud Kodak-bordje. Ook de timing van de foto is mooi getroffen! Iemand hangt uit één van de treinraampjes van de praalwagen, precies zoals de mensen in het huis erachter uit het raam leunen om het corso te volgen. Maar wie weet aan de hand van deze statige gevels ook de straat te herkennen? Laat het ons weten!

Jury: Celina Yavelow is medewerker beeld- en audiovisuele collecties bij het Noord-Hollands Archief.

Opdracht: Deze categorie is speciaal voor hen die historisch mooie beelden in bezit hebben -- letterlijk, in dit geval. Denk aan beeld van bijzondere momenten, bekende wagens en persoonlijke herinneringen. Deze zijn het liefst van (ruim) voor 1999. We zijn benieuwd naar jullie verborgen pareltjes!

4. Social Influencers

winnaar Hanneke van Rij

Kiezen uit zoveel mooie inzendingen was niet makkelijk, maar het is gelukt! Ik heb de foto van Hanneke gekozen als winnende foto in de categorie social influencers. Hanneke maakte deze foto waarbij licht en kleur met elkaar hand in hand gaan. De donkere lucht, die we dit voorjaar wel vaker zagen en de mooie rode tulpen vangen in één beeld de streek met haar diverse seizoenen.

Jury: Eva van der Kwast (commissielid Communicatie/socials Bloemencorso Bollenstreek)

Opdracht: Deze categorie is speciaal voor zij met een (digitale) achterban. Ben jij klaar om creatief aan de slag te gaan? Laat het voorjaar schitteren voor je (telefoon)lens. Verzamel de meeste likes op sociale media en misschien word jij wel allereerste Bloemencorso Bollenstreek influencer! 

De gezichten van

In 2021 rijden wij niet.
Daarom verzamelen wij verhalen.
Doe ook mee!

De gezichten van

In memoriam

Ons bereikte het droevige bericht dat Jan Hein de Boer is overleden. Hiermee verliezen we een trouwe corsovrijwilliger.

Ga naar bericht

HET GROOTSTE LENTEFEEST VAN NEDERLAND

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen mee gevierd. Hoogtepunt is corsozaterdag, wanneer bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens hun 42 kilometer lange tocht afleggen. Vrolijke muziek en spannend entertainment maakt het bloemencorso tot een beleving voor alle zintuigen van de van heinde en verre toegestroomde bezoekers.

20 t/m 24 april 2022

KIJK HET CORSO LIVE!

2021 ANDERS DAN ANDERS!

WIJ BRENGEN HET BLOEMENCORSO NAAR DE WERELD!

Bloemencorso Bollenstreek is op corsozaterdag te volgen via onze livestream. Vanuit je comfortabele stoel meegenieten van de pracht en praal uit de Bollenstreek.

Volg ons via sociale media en wordt deelgenoot van deze unieke beleving.
Samen houden wij het evenement en de traditie levend.
Samen beleven wij de boodschap van hoop en blijheid.
Samen vieren wij het grootste lentefeest.

ROUTE OP CORSOZATERDAG

Op 23 april 2022 rijden wij van bloemenbadplaats Noordwijk naar bloemenstad Haarlem. 

GA NAAR DE ROUTE

DE GEZICHTEN VAN

Verhalen van betrokkenen over het bloemencorso

GA NAAR DE GEZICHTEN VAN

deelnemers

ALLE DEELNEMERS

Bekijk hier de deelnemers van de Bloemencorso Bollenstreek 2022.

GA NAAR DEELNEMERS

ONZE STAKEHOLDERS

CONTACT

Heb je vragen, opmerkingen of complimenten? We vernemen het graag! Je kunt daarvoor onderstaande gegevens gebruiken of bekijk onze contactpagina.

Bloemencorso 2022 | 20-04-2022 t/m 24-04-2022

to top button
nl_NLDutch