CORSO 2023 - 19 t/m 23 APRIL

Home » Programma » CORSOZATERDAG: VAN NOORDWIJK TOT HAARLEM

CORSOZATERDAG: VAN NOORDWIJK TOT HAARLEM

Een 42 kilometer lange tocht van rijdende praalwagens versierd met prachtige hyacinten en andere kleurrijke lentebloemen. Een fantastische beleving! Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corso activiteiten bij betrokken.

route-corso

DE ROUTE BLOEMENCORSO BOLLENSTREEK

  • 9.15 uur Noordwijk (vertrek Koningin Wilhelminaboulevard)
  • 11.30 uur Voorhout (rotonde Jacoba van Beierenlaan)
  • 12.17 uur tribune Sassenheim
  • 14.00 uur Sassenheim (vertrek na pauze op de Hoofdstraat)
  • 14.30 uur tribune Tulperij
  • 15.15 uur Lisse centrum
  • 15.30 uur Lisse Keukenhof
  • 17.00 uur Hillegom centrum
  • 18.00 uur Bennebroek (19.00 vertrek Linneaueshof)
  • 20.30 uur Heemstede
  • 21.30 uur Haarlem
Uitgebreide route

CORSOTRIBUNES MET OVERDEKTE ZITPLAATSEN

Beleef het Bloemencorso vanaf één van onze corsotribunes. Een lekker beschut plekje, volledig verzorgd en met schitterend zicht op het voorbij rijdende Bloemencorso. De corsotribunes vind je in Sassenheim, Lisse en Hillegom. Maak er een echte unieke ervaring en complete beleving van met een lunch, een wandeltocht door de bollenvelden of een workshop.

TICKETS
Bloemencorso-paradex3

PARKEREN

In de directe omgeving zijn diverse (gratis) parkeerplaatsen ingericht. Gebruik je navigatie tot aan de locatie en volg vanaf daar de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Voor mindervaliden is een beperkt aantal parkeerplaatsen op het terrein beschikbaar.

OPENBAAR VERVOER

Kies een plek waar je het corso wilt zien. Een uur voor én na die tijd, zijn de wegen rondom die plek afgesloten voor ander verkeer. Kom daarom met openbaar vervoer (www.9292.nl), op de fiets of lopend naar de dorpscentra. Langs de route zijn diverse gezellige terrassen.

19 t/m 21 APRIL

ACHTER DE SCHERMEN

Van woensdag 19 tot vrijdagochtend 21 april kan je de kunst van het decoreren van de wagens bekijken in Tennishal de Klinkenberg in Sassenheim. Honderden vrijwilligers zijn dan bezig om miljoenen bloemen aan de wagens te bevestigen. Als je geluk hebt, mag je misschien ook een keer proberen.

21 APRIL

LICHTJESCORSO

Op vrijdagavond 21 april zie je ons Bloemencorso in een ander licht. 's Avonds na 21.00 uur ontsteken wij duizenden lichtjes op de wagens en rijden een parcours door de pittoreske dorpskern van Noordwijkerhout. Een belevenis die je niet mag missen.

BEZOEK LICHTJESCORSO

23 APRIL

PRAALWAGEN EXPO

Zondag 23 april zijn de praalwagens nog één keer te bewonderen. Ze staan dan de hele dag in het hartje van bloemenstad Haarlem. Te midden van gezellige terrasjes, entertainment en muziek kan je op je gemak de mooiste foto's maken. En om 17.00 uur zwaaien wij de wagens uit met een laatste groet.

BEZOEK PRAALWAGEN EXPO
to top button
nl_NLDutch