Home » Open Podium » Amusementskoor Volare
Datum optreden:20-04-2023
Starttijd:17:00

Amusementskoor Volare

Mogen wij ons even voorstellen?

Oprichting van het koor

Begin 2020 is door een aantal oud-leden van het Zeemanskoor “Overal” het Amusementskoor Volare opgericht. Bij de doorstart is besloten het Zeemansrepertoire grotendeels achter ons te laten en moderner repertoire toe te voegen. Alles in een evenwichtige mix van vijftiger en zestiger jaren tot heden. Uit het oude repertoire van 115 nummers zijn ruim 50 nummers  behouden en successievelijk is er nieuw repertoire toegevoegd. Alle stijlen, van country and western, ballads, tot aan de oud-Hollandse polonaise zijn mogelijk. Er is zelfs repertoire voor uitvaarten maar liever houden we het vrolijk vandaar dat we gekozen hebben voor de vrolijke naam Volare, alle letters van Overal zijn weer vertegenwoordigd en onze herkenningsmelodie is gebaseerd op het gelijknamige liedje uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Inmiddels blijkt dit een succesformule te zijn na een stroeve start door Corona heeft het koor in 2022 17 optredens verzorgd en voor 2023 zijn er al voor het eerste half jaar 10 reserveringen.

Grootte van het koor

Op dit moment, januari 2023 , telt het combo 8 leden, 3 accordeonisten, 3 gitaristen, een drummer en percussie. Met de zangers mee komt de totale bezetting op 22 leden. Nieuwe leden, muzikanten en zangers, kunnen zich nog altijd aanmelden. Uiteraard is het combo voorzien van alle benodigde instrumenten maar ook beschikken we over een geluidsinstallatie en werken we met autocue’s wat maakt dat er geen lessenaars en tekstboekjes gebruikt hoeven te worden door de zangers. Wij repeteren wekelijks op dinsdagavond in het clubgebouw van PV De Blauwband aan de Vijf Meiweg te Sassenheim.

Wij kunnen geboekt worden voor:

Bedrijfsfeesten, exposities, senioren- en bejaardentehuizen, afdelingen van De Zonnebloem, braderieën, reünies, feestavonden, winkelcentra en concerten. Wij nemen deel aan het “koren zingen voor ouderen” programma van Fonds 1818. Kortom, daar waar de sfeer met de inzet van koor en muziek verhoogd kan worden kunt u ons boeken. De vergoeding welke wij vragen voor onze optredens is afhankelijk van de reisafstand en duur van het optreden. De meeste optredens zijn 2 x 45 minuten met een pauze er tussen maar wij passen ons graag aan aan uw wensen voor duur en repertoire.

Voor informatie over het lidmaatschap, optredens of verdere informatie kunt u contact opnemen met:

de secretaris: Gerard Mens, Tel. 0252-214626 of 06-19797392

of het bestuurslid PR-zaken Izaak de Kooker, Tel. 06-51998492.

Ons postadres is: Vliegeniersweg 120, 2171 PE Sassenheim. Mailadres: amusementskoorvolare@kpnmail.nl.

Onze website: www.amusementskoor-volare.nl.

volare1