Home » Open Podium » Dominee van Zanten
Datum optreden:20-04-2023
Starttijd:19:00

Dominee van Zanten

Dominee van Zanten is een band afkomstig uit Roelofarendsveen. Het is  een Nederlandstalige polder pop/rock  band.

Vanaf begin jaren negentig van de vorige eeuw is de groep over gestapt van het Engels naar het Nederlands. Hiervoor moest er een nieuwe naam worden bedacht, aangezien er niemand een idee had viel er een stilte. En daar was de naam voort gekomen uit een spreekwoord bij stilte,, daar komt de Dominee voorbij,,. Even een dorpsnaam toevoegen en ,,DOMINEE VAN ZANTEN,, was geboren.

De band speelt zowel Covers als eigenwerk. Vanuit het eigen werk is gestart om het werk onder de aandacht te brengen. Tijdens een Try- Out festival in Katwijk leverde dit na een spannende finale, een plek op. Op het daar bekende Oranje festival. Het  sloeg aan en de band is verder gegaan met het schrijven van veel eigen nummers.

Daarnaast werd het repertoire aangevuld met covers van o.a. De Dijk, The Scene, De Kreuners e.a. Inmiddels bestaat de Play list uit ruim 60, nummers en hebben de leden van ,,DOMINEE VAN ZANTEN,, vele optreden gedaan op zowel kleine als grote podium in de driehoek Antwerpen, Amersfoort en Amsterdam. Naast het pop en rock gehalte speelt de band ook lekker polder nummers met een knipoog. Dit maakt dat de band voor een breed publiek toegankelijk is.

Naast het spelen, speelt humor op het podium ook een grote rol, de band is een echte muzikale vrienden band die gerekend mag worden als de langst  spelende band uit de gemeenten Kaag en Braassem. Het ongedwongen werk van de band is vooral te vinden op  YouTube . voor info/boekingen 06-57704736.

De Band bestaat uit:

  • Peter van `t Hart, leadzang en gitaar
  • Gert v/d Luit, Sologitaar, mondharmonica, Backing vocals.
  • Jaap Montage, Basgitaar, Backing vocals.
  • Paul van `t Hart, slagwerk, backing vocals.
  • Wout Koek. Percussion, backing vocals.
Foto Dominee Van Zanten