CORSO 2021 - 14 T/M 18 APRIL

Home > Programma

PROGRAMMA GROOTSTE LENTEFEEST

Het grootste lentefeest is bijna een week activiteiten met kleurige en geurige hyacinten, narcissen en tulpen uit de Bollenstreek. In 2021 kan je van woensdag 14 tot en met zondag 18 april van dit spektakel genieten. Hoogtepunt is corsozaterdag 17 april 2021, wanneer ons Bloemencorso van Noordwijk naar Haarlem rijdt. Bekijk hier de verschillende evenementen en vind praktische zaken voor je bezoek.

CORSOZATERDAG: VAN NOORDWIJK TOT HAARLEM

17 april 2021

Een fantastische beleving, want op corsozaterdag rijden de praalwagens en bijzondere voertuigen 42 kilometer door hagen van juichende mensen. Van kustplaats Noordwijk tot in het hartje van bloemenstad Haarlem één geurende en kleurige parade vol muziek en entertainment, dat is Bloemencorso Bollenstreek.   Dit wil jij toch ook zien?

ACHTER DE SCHERMEN

Van woensdag 14 tot vrijdagochtend 16 april kan je de kunst van het decoreren van de wagens bekijken in Tennishal de Klinkenberg in Sassenheim. Honderden vrijwilligers zijn dan bezig om miljoenen bloemen aan de wagens te bevestigen. Als je geluk hebt, mag je misschien ook een keer proberen.

BEZOEK ACHTER DE SCHERMEN

LICHTJESCORSO

Op vrijdagavond 16 april zie je ons Bloemencorso in een ander licht. 's Avonds na 21.00 uur ontsteken wij duizenden lichtjes op de wagens en rijden een parcours door de pittoreske dorpskern van Noordwijkerhout. Een belevenis die je niet mag missen.

BEZOEK LICHTJESCORSO

PRAALWAGEN EXPO

Zondag 18 april zijn de praalwagens nog één keer te bewonderen. Ze staan dan de hele dag in het hartje van bloemenstad Haarlem. Te midden van gezellige terrasjes, entertainment en muziek kan je op je gemak de mooiste foto's maken. En om 17.00 uur zwaaien wij de wagens uit met een laatste groet.

BEZOEK PRAALWAGEN EXPO

Beleef het grootste lentefeest

Bloemencorso Bollenstreek is een voorjaarsfestival rondom bolbloemen. Beleef het mee, met corsozaterdag als hoogtepunt.

PLAN JE BEZOEK

HET GROOTSTE LENTEFEEST VAN NEDERLAND

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen mee gevierd. Hoogtepunt is corsozaterdag, wanneer bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens hun 42 kilometer lange tocht afleggen. Vrolijke muziek en spannend entertainment maakt het bloemencorso tot een beleving voor alle zintuigen van de van heinde en verre toegestroomde bezoekers.

KIJK HET CORSO LIVE!

Bloemencorso Bollenstreek is op corsozaterdag te volgen via onze livestream. Vanuit je comfortabele stoel meegenieten van de pracht en praal uit de Bollenstreek.

ROUTE OP CORSOZATERDAG

Bekijk hier de route in detail van
Noordwijk tot Haarlem.

GA NAAR DE ROUTE

ENJOY THE FLOWERS

De Gouden Driehoek is de krachtige synergie tussen de bollenvelden, de Keukenhof en Bloemencorso Bollenstreek. Als visitekaartje van het vak hebben we respect voor de tradities en de producten van het land.

MEER VOORJAAR 2021

ALLE DEELNEMERS

Bekijk hier alle deelnemers van de Bloemencorso Bollenstreek 2021.

GA NAAR DEELNEMERS

ONZE STAKEHOLDERS

CONTACT

Heb je vragen, opmerkingen of complimenten? We vernemen het graag! Je kunt daarvoor onderstaande gegevens gebruiken of bekijk onze contactpagina.

Bloemencorso 2022 | 20-04-2022 t/m 24-04-2022

to top button
nl_NLDutch
en_GBEnglish nl_NLDutch