CORSO 2023 - 19 t/m 23 APRIL

Home » Programma » Lichtjescorso

LICHTJESCORSO

22 APRIL 2022

Op vrijdagavond zie je ons Bloemencorso in een ander licht. 's Avonds ontsteken wij duizenden lichtjes op de wagens en rijden een parcours door de pittoreske dorpskern van Noordwijkerhout.

Wil je de praalwagens en luxe wagens van dichtbij bekijken? Dat kan al vanaf vrijdagmiddag, als de wagens staan opgesteld in de straten en op de pleinen van dit bollenkwekersdorp. De lokale ondernemers zorgen voor gezellige straatactiviteiten. Als het donker wordt steken wij de lichtjes aan en rijden wij door de sfeervolle straten van Noordwijkerhout.  Juich jij de deelnemers ook toe?

ROUTE LICHTJESCORSO NOORDWIJKERHOUT

  • 21.15 uur Herenweg
  • 21.20 uur Dorpsstraat
  • 21.25 uur Havenstraat (‘t Witte Kerkje)
  • 21.30 uur Koninginneweg
  • 21.40 uur Viaductweg
  • 21.50 uur Maandagse Wetering
  • 22.05 uur Eindpunt Gieterij

PARKEREN NOORDWIJKERHOUT

In de directe omgeving zijn diverse (gratis) parkeerplaatsen ingericht. Gebruik je navigatie tot aan de locatie en volg vanaf daar de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

OPENBAAR VERVOER

De wegen naar het centrum van Noordwijkerhout zijn vanaf de middag tot een uur na afloop van het lichtjescorso afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Kom daarom met openbaar vervoer (www.9292.nl), op de fiets of lopend naar het bollendorp.

20 t/m 22 APRIL

ACHTER DE SCHERMEN

Van woensdag 20 tot vrijdagochtend 22 april kan je de kunst van het decoreren van de wagens bekijken in Tennishal de Klinkenberg in Sassenheim. Honderden vrijwilligers zijn dan bezig om miljoenen bloemen aan de wagens te bevestigen. Als je geluk hebt, mag je misschien ook een keer proberen.

BEZOEK OPBOUWDAGEN

24 APRIL

PRAALWAGEN EXPO

Zondag 24 april zijn de praalwagens nog één keer te bewonderen. Ze staan dan de hele dag in het hartje van bloemenstad Haarlem. Te midden van gezellige terrasjes, entertainment en muziek kan je op je gemak de mooiste foto's maken. En om 17.00 uur zwaaien wij de wagens uit met een laatste groet.

BEZOEK PRAALWAGEN EXPO

ROUTE VAN DE CORSO

In 2022 gaat het 75ste Bloemencorso rijden op zaterdag 23 april. Dan rijdt het Bloemencorso Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem.

BEKIJK DE ROUTE
to top button
nl_NLDutch