CORSO 2021 - 14 T/M 18 APRIL

Home » Programma » Praalwagen Expo

PRAALWAGEN EXPO

18 APRIL 2021

Ons wereldberoemde Bloemencorso heeft als eindbestemming de historische binnenstad van Haarlem. De corsowagens arriveren op zaterdag 17 april rond 21:00 uur in Haarlem. Het grootste lentefeest eindigt vervolgens op zondag met een waanzinnige evenementen rondom de expositie van de praalwagens. Dit is hét moment dat je nog eens mooie foto's kunt maken van deze pracht en praal! Om 17.00 uur eindigt het feest en zwaaien wij de wagens uit bij hun vertrek uit bloemenstad Haarlem.

Praalwagen-expo

PARKEREN

In het centrum van Haarlem is parkeren bijna overal betaald. Volg de parkeerroutes voor beschikbare plekken.

OPENBAAR VERVOER

Haarlem heeft een eigen treinstation en diverse busverbindingen. Kijk op www.9292.nl voor de eenvoudigste manier om de stad te bereiken. Of kom op de fiets of lopend naar het gezellige historische centrum.

ACHTER DE SCHERMEN

Van woensdag 14 tot vrijdagochtend 16 april kan je de kunst van het decoreren van de wagens bekijken in Tennishal de Klinkenberg in Sassenheim. Honderden vrijwilligers zijn dan bezig om miljoenen bloemen aan de wagens te bevestigen. Als je geluk hebt, mag je misschien ook een keer proberen.

BEZOEK ACHTER DE SCHERMEN

LICHTJESCORSO

Op vrijdagavond 16 april zie je ons Bloemencorso in een ander licht. 's Avonds na 21.00 uur ontsteken wij duizenden lichtjes op de wagens en rijden een parcours door de pittoreske dorpskern van Noordwijkerhout. Een belevenis die je niet mag missen.

BEZOEK LICHTJESCORSO

PRAALWAGEN EXPO

Zondag 18 april zijn de praalwagens nog één keer te bewonderen. Ze staan dan de hele dag in het hartje van bloemenstad Haarlem. Te midden van gezellige terrasjes, entertainment en muziek kan je op je gemak de mooiste foto's maken. En om 17.00 uur zwaaien wij de wagens uit met een laatste groet.

BEZOEK PRAALWAGEN EXPO

Aangepast programma 2021

In 2021 rijden wij niet. De komende weken presenteren wij een aangepast programma.

Volg de berichten

HET GROOTSTE LENTEFEEST VAN NEDERLAND

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen mee gevierd. Hoogtepunt is corsozaterdag, wanneer bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens hun 42 kilometer lange tocht afleggen. Vrolijke muziek en spannend entertainment maakt het bloemencorso tot een beleving voor alle zintuigen van de van heinde en verre toegestroomde bezoekers.

KIJK HET CORSO LIVE!

Bloemencorso Bollenstreek is op corsozaterdag te volgen via onze livestream. Vanuit je comfortabele stoel meegenieten van de pracht en praal uit de Bollenstreek.

ROUTE OP CORSOZATERDAG

Bekijk hier de route in detail van
Noordwijk tot Haarlem.

GA NAAR DE ROUTE

ENJOY THE FLOWERS

De Gouden Driehoek is de krachtige synergie tussen de bollenvelden, de Keukenhof en Bloemencorso Bollenstreek. Als visitekaartje van het vak hebben we respect voor de tradities en de producten van het land.

MEER VOORJAAR 2021

ALLE DEELNEMERS

Bekijk hier alle deelnemers van de Bloemencorso Bollenstreek 2021.

GA NAAR DEELNEMERS

ONZE STAKEHOLDERS

CONTACT

Heb je vragen, opmerkingen of complimenten? We vernemen het graag! Je kunt daarvoor onderstaande gegevens gebruiken of bekijk onze contactpagina.

Bloemencorso 2022 | 20-04-2022 t/m 24-04-2022

to top button
nl_NLDutch