CORSO 2025 - 9 t/m 13 april

Home » Programma » Praalwagen Expo

PRAALWAGEN EXPO

Ons wereldberoemde Bloemencorso heeft als eindbestemming de historische binnenstad van Haarlem. De corsowagens arriveren op zaterdag aan het eind van de dag in Haarlem. Het grootste lentefeest eindigt vervolgens op zondag met een waanzinnige evenementen rondom de expositie van de praalwagens. Dit is hét moment dat je nog eens mooie foto's kunt maken van deze pracht en praal! Aan het eind van zondagmiddag zwaaien wij de wagens uit bij hun vertrek uit bloemenstad Haarlem.

PARKEREN

In het centrum van Haarlem is parkeren bijna overal betaald. Volg de parkeerroutes voor beschikbare plekken.

OPENBAAR VERVOER

Haarlem heeft een eigen treinstation en diverse busverbindingen. Kijk op www.9292.nl voor de eenvoudigste manier om de stad te bereiken. Of kom op de fiets of lopend naar het gezellige historische centrum.

17 t/m 19 APRIL

ACHTER DE SCHERMEN

Van woensdag 17 tot vrijdagochtend 19 april kan je de kunst van het decoreren van de wagens bekijken in Tennishal de Klinkenberg in Sassenheim. Honderden vrijwilligers zijn dan bezig om miljoenen bloemen aan de wagens te bevestigen. Als je geluk hebt, mag je misschien ook een keer proberen.

19 APRIL

LICHTJESCORSO

Op vrijdagavond 19 april zie je ons Bloemencorso in een ander licht. 's Avonds na 21.00 uur ontsteken wij duizenden lichtjes op de wagens en rijden een parcours door de pittoreske dorpskern van Noordwijkerhout. Een belevenis die je niet mag missen.

BEZOEK LICHTJESCORSO

ROUTE VAN DE CORSO

In 2024 gaat het Bloemencorso rijden op zaterdag 20 april. Dan rijdt het Bloemencorso Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem.

BEKIJK ROUTE
to top button
nl_NLDutch