Home > STORIES > Annual "Who deserves a bunch of Flowers" again a success!

Annual "Who deserves a bunch of Flowers" again a success!

Persbericht 24-03-2024

De hartverwarmende bloemenactie ‘Wie verdient een bloemetje’ van Bloemencorso Bollenstreek was wederom een succes. Zondag 24 maart, zijn maar liefst 500 bossen fleurige tulpen uitgedeeld in de corsodorpen Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, Sassenheim, Voorhout, Warmond, Lisse, Hillegom en twee dagen eerder in Heemstede en Bloemenstad Haarlem. Deze keer werden de bloemen niet alleen rondgebracht door corsovrijwilligers, maar sloot ook bollenstreek artiest Robin Topper aan die onderweg ontvangers van de bloemen toezong met zijn nieuwste hit ‘Een bossie tulpen’.

“Dit is echt een ontzettend leuke corso activiteit” zei corsovrijwilligster Patricia Schalken die meehielp met het coördineren van de actie en het rondbrengen van bloemen in Lisse enthousiast. “Bloemencorso Bollenstreek jaar organiseert ‘Wie verdient een bloemetje’ deze lente voor het vierde achtereenvolgende jaar. Het rondbrengen van de bloemen gaat gepaard met een lach en een traan wat ontroerd. Ook deze keer hebben meerdere verhalen diepe indruk gemaakt en hoop je dat zo’n klein gebaar als een bosje vrolijke tulpen het lentezonnetje weer even laat schijnen bij wie het verdient!”

Corsovoorzitter Willem Heemskerk, die zelf ook de handen uit de mouwen stak met het uitdelen van de bosjes tulpen in onder andere Sassenheim, zegt terug te blikken op wederom een geslaagde bloemenactie. “Het succes van de in 2021 tijdens de coronaperiode geïntroduceerde actie ‘Wie verdient een bloemetje’ was voor Bloemencorso Bollenstreek reden om de actie iedere lente te herhalen. Ook deze keer kon men kandidaten hiervoor aanmelden wat opnieuw een enorme hoeveelheid nominaties heeft opgeleverd van Noordwijk tot Haarlem. Ronduit hartverwarmend!”

Bloemencorso Bollenstreek rijdt zaterdag 20 april weer van Noordwijk naar Haarlem. De avond ervoor is het Lichtjescorso in Noordwijkerhout te bewonderen en op zondag 24 april staan de praalwagens nog tot 17.00 uur in Bloemenstad Haarlem.