Home » Stories » Hyacinten weer de grond in

Hyacinten weer de grond in

Bloemencorso Bollenstreek draait om hyacinten. Deze sterk geurende bolbloem wordt van oudsher geteeld in de Bollenstreek. In oktober worden de bollen geplant, zodat ze in de lente kunnen schitteren op de praalwagens.

Plantmomentje

Ieder jaar viert het bestuur dat de bollen weer worden geplant. Dat doen we door een aantal hyacintenbollen met de hand te planten. We spreken dan even tegen elkaar uit dat we hopen op gunstige weersomstandigheden om de bloemen op het juiste tijdstip in bloei te laten komen. Elk jaar is dit weer spannend, want de klimaatomstandigheden zijn ook van invloed op de bollenteelt. 

Hyacinten

Bloemencorso Bollenstreek is uniek in de wereld omdat het als enige corso volledig in het teken van bolbloemen staat. En de hyacint speelt daarin de hoofdrol. De geur alleen al verleidt mensen uit heel hel land en ver daarbuiten om te komen kijken. Maar ook de structuur van de bloem leent zich uitstekend voor de fijnste decoraties op de praalwagens. Honderden vrijwilligers rissen de kleine bloemetjes stuk voor stuk van de stengel en steken naalden door de kopjes. Als er een lekkere hoeveelheid van één kleur klaar ligt, begint het steekwerk. Stuk voor stuk met een uiterste precisie en toch razend vlug prikken de vrijwilligers de kleurtjes in het juiste patroon op de praalwagens. 

 

 

 

Bestuur plant hyacintenbollen
Bestuur plant de laatste hyacintenbollen voor het corso van 2020.

Leave your comment