CORSO 2021

Home » Stories

Stories

Doe het zelf Corso-hart
Persbericht 30 maart 2021

Vanuit de campagne Hartverwarmende Bloemenactie is het afgelopen weekend de actie ‘Doe-het-zelf corsohart’ van start gegaan. Boven verwachting is ook deze actie, die onderdeel is van het alternatieve corsoprogramma van Bloemencorso Bollenstreek, een weergaloos succes.

IMG-20210321-WA0007
Hartverwarmende bloemenactie

Op Zondag 21 maart 2021 is bloemencorso bollenstreek samen met de lokale marketingorganisaties en de bloembollengemeenten op pad gegaan om de bloemetjes uit te delen in de verschillende gemeenten. En wat een feest was dat.

IMG-20210315-WA0016
Tijd voor onze vrijwilligers

In een tijd waarbij minuten soms uren lijken te duren, raast de tijd ook aan ons voorbij. We weten nog goed dat we de eerste keer te horen kregen dat we niet mochten rijden. Wat een teleurstelling. Tegelijkertijd maakte dit ons des te gemotiveerder om in 2021 te stralen als we met onze pracht en […]

OcZDoviA
Persbericht 12 maart 2021

Hartverwarmende bloemenactie Wie verdient volgens jou een bloemetje? Bloemencorso Bollenstreek rijdt dit voorjaar dan wel niet van Noordwijk naar Haarlem, het laat volopvan zich horen. Om het corsohart kloppend te houden is eerder een prachtig pakket alternatievecorsoacties gepresenteerd. De actie Gezichten van het Bloemencorso Bollenstreek ging al direct vanstart en nu is het de beurt […]

Drommen mensen kijken naar de praalwagens
Persbericht 21 januari 2021

Wij vieren de lente met een boodschap van hoop en verbinding Hoe graag willen wij het anders, maar ook in 2021 zal het Bloemencorso Bollenstreek niet door de straten en lanen van Noordwijk naar Haarlem rijden. Afgelopen maandagavond namen wij, als bestuur van Stichting Bloemencorso Bollenstreek met pijn in het hart dit besluit. De COVID-19 […]

Bestuur plant hyacintenbollen
Hyacinten weer de grond in

Bloemencorso Bollenstreek draait om hyacinten. Deze sterk geurende bolbloem wordt van oudsher geteeld in de Bollenstreek. In oktober worden de bollen geplant, zodat ze in de lente kunnen schitteren op de praalwagens. Plantmomentje Ieder jaar viert het bestuur dat de bollen weer worden geplant. Dat doen we door een aantal hyacintenbollen met de hand te […]

Fotowedstrijd Lente

Bloemencorso Bollenstreek organiseert een fotowedstrijd met winnaars in vier categorieën.

Fotowedstrijd

Doe-het-zelf corsohart

Alles wat je moet weten over jouw doe-het-zelf corsohart.

  • Waar is mijn Flower Take-Away?
Lees meer

De gezichten van

In 2021 rijden wij niet.
Daarom verzamelen wij verhalen.
Doe ook mee!

De gezichten van

HET GROOTSTE LENTEFEEST VAN NEDERLAND

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen mee gevierd. Hoogtepunt is corsozaterdag, wanneer bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens hun 42 kilometer lange tocht afleggen. Vrolijke muziek en spannend entertainment maakt het bloemencorso tot een beleving voor alle zintuigen van de van heinde en verre toegestroomde bezoekers.

Hoe graag we dit ook anders zouden willen, in 2021 zal het bloemencorso niet plaatsvinden zoals hierboven omschreven. De COVID-19 pandemie noodzaakt ons om de plannen aan te passen. Wij nodigen dit jaar niet de wereld uit om naar het bloemencorso te komen , maar wij brengen het bloemencorso naar de wereld!

KIJK HET CORSO LIVE!

2021 ANDERS DAN ANDERS!

WIJ BRENGEN HET BLOEMENCORSO NAAR DE WERELD!

Bloemencorso Bollenstreek is op corsozaterdag te volgen via onze livestream. Vanuit je comfortabele stoel meegenieten van de pracht en praal uit de Bollenstreek.

Volg ons de komende tijd via de sociale media en wordt deelgenoot van deze unieke beleving.
Samen houden wij het evenement en de traditie levend.
Samen brengen wij de boodschap van hoop en blijheid.
Samen laten wij de donkere periode achter ons en vieren wij een nieuwe lente.

ROUTE OP CORSOZATERDAG

Helaas rijden wij in 2021 niet van Noordwijk naar Haarlem. 

GA NAAR DE ROUTE

DE GEZICHTEN VAN

Verhalen van betrokkenen over het bloemencorso

GA NAAR DE GEZICHTEN VAN

deelnemers

ALLE DEELNEMERS

Bekijk hier de deelnemers van de Bloemencorso Bollenstreek 2022.

GA NAAR DEELNEMERS

ONZE STAKEHOLDERS

CONTACT

Heb je vragen, opmerkingen of complimenten? We vernemen het graag! Je kunt daarvoor onderstaande gegevens gebruiken of bekijk onze contactpagina.

Bloemencorso 2022 | 20-04-2022 t/m 24-04-2022

to top button
nl_NLDutch