CORSO 2025 - 9 t/m 13 april

Home » Programma » Achter de Schermen

ACHTER DE SCHERMEN

WOENSDAG 17 APRIL TOT EN MET VRIJDAGOCHTEND 19 APRIL

Altijd al eens willen zien hoe een corsowagen wordt gemaakt? Neem dan eens een kijkje achter de schermen. De wagens worden in grote hallen in drie dagen tijd door honderden vrijwilligers voorzien van geurende en kleurige voorjaarsbloemen, zoals hyacinten, narcissen en tulpen en vele andere bolbloemen.

De bloemen worden op een speciale manier vastgemaakt aan het ontwerp van de wagen; dat noemen wij ‘steken’. Als je geluk hebt, mag je het misschien zelf wel een keer proberen. Hoe leuk is het als je dan tijdens het corsoweekend je eigen steekwerk voorbij ziet komen!

Wil je een kijkje komen nemen tijdens de opbouwdagen?
Koop jouw kaartje aan de deur of schaf hier direct een kaartje aan!

Tickets

OPENINGSTIJDEN

Woensdag 09.00-21.00 uur (hal sluit om 22.00 uur)
Donderdag 09.00-21.00 uur (hal sluit om 22.00 uur)
Vrijdag 09.00-12.00 uur (hal sluit om 12.30 uur)

ADRES

Tennishal De Klinkenberg
Rijksstraatweg 52
2171 AM Sassenheim (A44 afslag nr. 4)

EVENEMENTENPLEIN VOL ENTERTAINMENT EN HOLLANDSE VERSNAPERINGEN

Ook Achter de Schermen is het een groot feest. Op het gezellige evenementenplein kan je onder het genot van een hapje en een drankje verschillende events bijwonen. Zo is er de wereldberoemde 'Eerste Steek' met burgemeesters en andere celebrities. Of het Open Podium met diverse muzikale acts. En misschien word je wel voor een interview gevraagd door radio of TV-zenders. De gezellige kraampjes met Oud Hollandse versnaperingen, goede koffie en lekker drankjes kleden maken de sfeer compleet.

OPEN PODIUM

Tijdens de opbouw is er een open podium waarbij er een grote variatie aan artiesten aanwezig is die spetterende optredens zullen verzorgen.

Meer informatie

PARKEREN

In de directe omgeving van Tennishal de Klinkenberg zijn diverse (gratis) parkeerplaatsen ingericht. Gebruik navigatie tot aan de locatie en volg vanaf daar de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Voor mindervaliden is een beperkt aantal parkeerplaatsen op het terrein beschikbaar.

OPENBAAR VERVOER

Er is een treinstation vlak bij de Tennishal de Klinkenberg, met treinen naar Amsterdam en Leiden. Gebruik www.9292.nl voor de snelste verbinding met het openbaar vervoer naar onze Achter de Schermenlocatie.

19 APRIL

LICHTJESCORSO

Op vrijdagavond 19 april zie je ons Bloemencorso in een ander licht. 's Avonds na 21.00 uur ontsteken wij duizenden lichtjes op de wagens en rijden een parcours door de pittoreske dorpskern van Noordwijkerhout. Een belevenis die je niet mag missen.

BEZOEK LICHTJESCORSO

21 APRIL

PRAALWAGEN EXPO

Zondag 21 april zijn de praalwagens nog één keer te bewonderen. Ze staan dan de hele dag in het hartje van bloemenstad Haarlem. Te midden van gezellige terrasjes, entertainment en muziek kan je op je gemak de mooiste foto's maken. En om 17.00 uur zwaaien wij de wagens uit met een laatste groet.

BEZOEK PRAALWAGEN EXPO

ROUTE VAN DE CORSO

In 2024 gaat het Bloemencorso rijden op zaterdag 20 april. Dan rijdt het Bloemencorso Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem.

BEKIJK ROUTE
to top button
nl_NLDutch