CORSO 2022 - 20 t/m 24 APRIL

Home » Programma » Achter de Schermen

ACHTER DE SCHERMEN

Altijd al eens willen zien hoe een corsowagen wordt gemaakt? Neem dan eens een kijkje achter de schermen. De wagens worden in grote hallen in drie dagen tijd door honderden vrijwilligers voorzien van geurende en kleurige voorjaarsbloemen, zoals hyacinten, narcissen en tulpen en vele andere bolbloemen.

De bloemen worden op een speciale manier vastgemaakt aan het ontwerp van de wagen; dat noemen wij ‘steken’. Als je geluk hebt, mag je het misschien zelf wel een keer proberen. Hoe leuk is het als je dan tijdens het corsoweekend je eigen steekwerk voorbij ziet komen!

In 2021 gaat het achter de schermen event niet door.

ADRES

Tennishal De Klinkenberg
Rijksstraatweg 52
2171 AM Sassenheim (A44 afslag nr. 4)

Toegangsprijzen individueel

€ 6.-                     Volwassenen    
€ 2.-                     Kinderen 6 t/m 12 jaar   
GRATIS               Kinderen tot 6 jaar

Toegangsprijzen groepen

€ 5.-     Per persoon bij groepen vanaf 20 personen
Boeken via: booking@bloemencorso.info

€ 60.-   Voor basisscholen, prijs per klas*
Boeken via educatie@bloemencorso.info
*gebaseerd op 25 kinderen met 4 begeleiders

EVENEMENTENPLEIN VOL ENTERTAINMENT EN HOLLANDSE VERSNAPERINGEN

Ook Achter de Schermen is het een groot feest. Op het gezellige evenementenplein kan je onder het genot van een hapje en een drankje verschillende events bijwonen. Zo is er de wereldberoemde 'Eerste Steek' met burgemeesters en andere celebrities. Of het Open Podium met diverse muzikale acts. En misschien word je wel voor een interview gevraagd door radio of TV-zenders. De gezellige kraampjes met Oud Hollandse versnaperingen, goede koffie en lekker drankjes kleden maken de sfeer compleet.

Bloemencorso-paradex3

PARKEREN

In de directe omgeving van Tennishal de Klinkenberg zijn diverse (gratis) parkeerplaatsen ingericht. Gebruik navigatie tot aan de locatie en volg vanaf daar de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Voor mindervaliden is een beperkt aantal parkeerplaatsen op het terrein beschikbaar.

OPENBAAR VERVOER

Er is een treinstation vlak bij de Tennishal de Klinkenberg, met treinen naar Amsterdam en Leiden. Gebruik www.ovov92.nl voor de snelste verbinding met het openbaar vervoer naar onze Achter de Schermenlocatie.

ACHTER DE SCHERMEN

Van woensdag 14 tot vrijdagochtend 16 april kan je de kunst van het decoreren van de wagens bekijken in Tennishal de Klinkenberg in Sassenheim. Honderden vrijwilligers zijn dan bezig om miljoenen bloemen aan de wagens te bevestigen. Als je geluk hebt, mag je misschien ook een keer proberen.

BEZOEK ACHTER DE SCHERMEN

LICHTJESCORSO

Op vrijdagavond 16 april zie je ons Bloemencorso in een ander licht. 's Avonds na 21.00 uur ontsteken wij duizenden lichtjes op de wagens en rijden een parcours door de pittoreske dorpskern van Noordwijkerhout. Een belevenis die je niet mag missen.

BEZOEK LICHTJESCORSO

PRAALWAGEN EXPO

Zondag 18 april zijn de praalwagens nog één keer te bewonderen. Ze staan dan de hele dag in het hartje van bloemenstad Haarlem. Te midden van gezellige terrasjes, entertainment en muziek kan je op je gemak de mooiste foto's maken. En om 17.00 uur zwaaien wij de wagens uit met een laatste groet.

BEZOEK PRAALWAGEN EXPO

De gezichten van

In 2021 rijden wij niet.
Daarom verzamelen wij verhalen.
Doe ook mee!

De gezichten van

In memoriam

Ons bereikte het droevige bericht dat Jan Hein de Boer is overleden. Hiermee verliezen we een trouwe corsovrijwilliger.

Ga naar bericht

HET GROOTSTE LENTEFEEST VAN NEDERLAND

Het Bloemencorso van de Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland. Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen mee gevierd. Hoogtepunt is corsozaterdag, wanneer bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens hun 42 kilometer lange tocht afleggen. Vrolijke muziek en spannend entertainment maakt het bloemencorso tot een beleving voor alle zintuigen van de van heinde en verre toegestroomde bezoekers.

20 t/m 24 april 2022

KIJK HET CORSO LIVE!

2021 ANDERS DAN ANDERS!

WIJ BRENGEN HET BLOEMENCORSO NAAR DE WERELD!

Bloemencorso Bollenstreek is op corsozaterdag te volgen via onze livestream. Vanuit je comfortabele stoel meegenieten van de pracht en praal uit de Bollenstreek.

Volg ons via sociale media en wordt deelgenoot van deze unieke beleving.
Samen houden wij het evenement en de traditie levend.
Samen beleven wij de boodschap van hoop en blijheid.
Samen vieren wij het grootste lentefeest.

ROUTE OP CORSOZATERDAG

Op 23 april 2022 rijden wij van bloemenbadplaats Noordwijk naar bloemenstad Haarlem. 

GA NAAR DE ROUTE

DE GEZICHTEN VAN

Verhalen van betrokkenen over het bloemencorso

GA NAAR DE GEZICHTEN VAN

deelnemers

ALLE DEELNEMERS

Bekijk hier de deelnemers van de Bloemencorso Bollenstreek 2022.

GA NAAR DEELNEMERS

ONZE STAKEHOLDERS

CONTACT

Heb je vragen, opmerkingen of complimenten? We vernemen het graag! Je kunt daarvoor onderstaande gegevens gebruiken of bekijk onze contactpagina.

Bloemencorso 2022 | 20-04-2022 t/m 24-04-2022

to top button
nl_NLDutch