Home » Stories » Hartverwarmende bloemenactie

Hartverwarmende bloemenactie

Persbericht 06-03-2023

Wie verdient volgens jou een bloemetje?

Dit voorjaar wordt de eerste lentedag door Bloemencorso Bollenstreek weer gevierd met de hartverwarmende bloemenactie ‘Wie verdient een bloemetje’. Wat is er niet leuker om het voorjaar zo te beginnen! Tijdens de pandemie, toen het corso niet van Noordwijk naar Haarlem kon rijden, heeft Bloemencorso Bollenstreek voor het eerst met deze actie van zich laten horen door een bloemengroet bij de mensen thuis te brengen. Een bijzondere actie die door menigeen in het hart gesloten is. Vanwege het succes van ‘Wie verdient een bloemetje’ is besloten deze actie jaarlijks te herhalen. Per corsogemeente worden voorafgaand aan de eerste lentedag op zondag 19 maart weer bossen tulpen uitgedeeld.

Dus ken jij iemand in jouw gemeente die een bloemetje verdient en die je daarmee het hart onder de riem wil steken? Vertel ons dan waarom en ga snel naar de website van het Bloemencorso Bollenstreek, www.bloemencorso.info Op de hartverwarmende bloemenactie pagina kun je aangeven welke topper volgens jou een bloemetje van het Bloemencorso Bollenstreek verdient en waarom. Wie weet staan wij dan op 19 maart, de eerste lentedag, bij deze topper voor de deur met een bloemetje. Wel is het zo dat er een beperkt aantal bloemetjes zijn te verdelen, dus wees er snel bij! De deelnemende corsodorpen en gemeenten zijn Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, Sassenheim, Voorhout, Warmond, Lisse, Hillegom, Bennebroek, Heemstede en Haarlem. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 15 maart 10.00 uur. Dus als je je stem uitbrengt voor de verkiezingen kun je ook nog net even op de valreep je favoriet doorgeven wie volgens jou een bloemetje verdient.

Bijzonder leuk om nog te vermelden is dat de bloemenactie dit jaar in Lisse extra ondersteuning krijgt vanuit 825 jaar Lisse, die hiermee de onderlinge verbondenheid koestert. Bij het uitdelen van de bloemen in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen krijgen de corsovrijwilligers bijstand van bestuurders en medewerkers van de gemeenten zelf. Hartverwarmend toch?

20220312_094257 (1)