Home » Stories » Bloemencorso Bollenstreek gaat rijden

Bloemencorso Bollenstreek gaat rijden

Het Bloemencorso Bollenstreek gaat rijden! Twee lente’s achtereen hebben de corsofans het corso moeten missen. Maar eindelijk is het zover en zal het Bloemencorso Bollenstreek zaterdag 23 april weer stralend van Noordwijk naar Haarlem rijden.

Bovendien deze keer met wel een heel feestelijke lenteboodschap, want dit voorjaar wordt 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek gevierd.

‘Ja we gaan rijden,’ zo luidde het verlossende woord van voorzitter Willem Heemskerk tijdens de extra bestuursvergadering van 8 maart. ‘We blazen nu het stof van de wagens die al twee jaar geduldig staan te wachten in diverse stallingen van kwekers en exportbedrijven. Intussen zijn er ook een aantal nieuwe ontwerpen gemaakt. Heel spannend allemaal. Of we ook publiek kunnen ontvangen in de opbouwruimte is nu nog een vraagteken. Daarvoor moeten de huidige regels worden losgelaten. Dus daar kijken we vol verwachting naar uit.’

Heemskerk zegt er trots op te zijn dat het Bloemencorso Bollenstreek voor de eerste keer zal rijden  als Immaterieel Erfgoed Nederland en onder de vlag van Unesco Immaterieel Erfgoed van de  Mensheid. Het bestuur en de honderden vrijwilligers willen dit uitbundig vieren met het mooiste corso ooit. Ook omdat het de 75ste keer is dat het Bloemencorso gehouden wordt. ‘Ja we tellen gewoon door,’ zegt Heemskerk. ‘Want ook in 2020 en 2021 hebben wij het bloemencorso in naam en gevoel door de lente met de hele streek te vieren op een schaal die toen haalbaar was.

Een aantal van die hartverwarmende bloemenacties kan het publiek trouwens ook dit jaar weer tegemoet zien.’ Verder wil de voorzitter nog niet veel kwijt over het programma: ‘Vrijdag 11 maart delen wij eerst de nieuwtjes met alle deelnemers en de meest betrokken vrijwilligers. Tot die tijd doe ik er nog even het zwijgen toe.’