Home » Stories » Een corso vol verrassingen

Een corso vol verrassingen

Een corso vol verrassingen is een fantastisch prentenboek voor de jeugd dat verschenen is ter ere van het jubileum 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek dat dit voorjaar werd gevierd.

Het initiatief voor het prentenboek ‘Een corso vol verrassingen’ komt van Priscilla Haringsma, corsobestuurslid jeugd & educatie. “Het Bloemencorso Bollenstreek komt tot stand met de hulp van 1.500 vrijwilligers en kan jaarlijks rekenen op bijna een miljoen bezoekers. Dan spreekt het voor zich dat we hierover ook de jeugd meer bij het corso willen betrekken door hierover te vertellen. 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek is hiervoor een mooie gelegenheid. In opdracht en medewerking van het Bloemencorso Bollenstreek is het prentenboek gerealiseerd.”

Waar gaat het over?

Het prentenboek ‘Een corso vol verrassingen’ is volledig op rijm geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder. De kleurrijke prenten zijn van Lisa van Wissen. Waar het prentenboek ‘Een corso vol verrassingen’ over gaat? Opa Bas bouwde jarenlang fanatiek mee aan de wagens van het Bloemencorso Bollenstreek. Maar nu is hij oud en gaat dat tot zijn grote spijt niet meer. Gelukkig bedenken zijn twee kleinkinderen een heel goed plan: zij gaan opa Bas eens flink in het zonnetje zetten en maken, samen met een heleboel andere lieve mensen, een corsowagen speciaal voor hem. Dat zal een grote verrassing zijn... We kunnen niet wachten tot de optocht begint!

Auteurs en uitgever

Marianne Busser en Ron Schröder zijn een begrip in kinderboekenland. In hun omvangrijke oeuvre hebben ze telkens het juiste onderwerp en de juiste toon te pakken. Met veel fantasie, inlevingsvermogen en gevoel voor humor maken ze boeken die geliefd zijn bij kinderen, ouders, juffen en meesters. Het prentenboek is uitgegeven door Moon, het kinder- en jeugdboekenimprint van Overamstel Uitgevers, gespecialiseerd in de allerleukste en -mooiste boeken voor kinderen en jongeren van alle leeftijden. Van prentenboek en voorleesboek tot jeugdroman en young adult-boek, fictie en non-fictie, oorspronkelijk Nederlands en vertaald. Uitgever Luna Wong Lun Hing runt het fonds.

Het prentenboek is te bestellen voor 16,99 euro via het volgende BESTELFORMULIER.

Bloemenkrant 2022 – Een corso vol verrassingen (002)