Home » Stories » In memoriam

In memoriam Jan Hein de Boer

Ons bereikte het droevige bericht dat Jan Hein de Boer is overleden.

Hiermee verliezen we een trouwe corsovrijwilliger. Vanaf 2007 tot 2019 heeft Jan Hein zich verdienstelijk gemaakt als secretaris jureringen van het Bloemencorso Bollenstreek. Een taak die hij op de achtergrond altijd met veel passie en kennis van zaken verrichtte.

Voormalig corsobestuurslid Gerard de Wagt kende Jan Hein vakmatig als secretaris van de Commissie Vaste Plantenkwekers van WLTO (thans onderdeel van LTO-Noord) en bedacht indertijd dat de vrijwilligerstaak secretaris van de jureringen voor het Bloemencorso Bollenstreek Jan Hein ook wel zou passen als een warme jas. Dat klopte want sindsdien zorgde Jan Hein de Boer ervoor dat alle juryleden op tijd werden opgeroepen en geïnformeerd.

Ook was hij bij elke jurybespreking aanwezig om alle bijzonderheden rond de corsoprijzen te noteren en werden alle jury rapporten door hem verzameld, gedocumenteerd en gearchiveerd. Zodoende wist hij ook corsobestuurslid Gerrit Rutgrink altijd mooie details mee te geven voor de evaluaties met de stekersverenigingen. Corsobestuurslid Werner Reeuwijk had eveneens jaarlijks met Jan Hein de Boer te maken.

Jan Hein de Boer

“Dan belde hij de prijswinnaars aan mij door zodat wij de bordjes op de winnende praalwagens en luxewagens konden bevestigen. Dit contact was altijd maar een paar minuten, maar het werk dat daarachter zat was vele uren.”

Mede voor zijn inzet voor het Bloemencorso Bollenstreek werd Jan Hein de Boer in 2014 door Gerrit Goedhart, voormalig burgemeester van Noordwijkerhout, uit naam van de Koning benoemt tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Het bestuur van Stichting Bloemencorso Bollenstreek wenst zijn partner en familie veel sterkte toe dit verlies te dragen.

Laat een reactie achter