Home » Stories » Lisse bezoekt Sinterklaas defilé met een corsowagen

Lisse bezoekt Sinterklaas defilé met een corsowagen

De gemeente Lisse was één van de dertig gemeenten die hebben deelgenomen aan het Sinterklaas defilé, waarbij de deelnemers in een vrolijke stoet langs het Sinterklaas bordes van Paleis Soestdijk reden. Het vervoermiddel van Lisse was natuurlijk een corsowagen.

In het diepste geheim was de gemeente Lisse enkele maanden geleden benaderd door de NTR-redactie van het Sinterklaasjournaal met de boodschap dat zij een van de dertig gemeenten waren die waren ingeloot voor deelname aan het Sinterklaas defilé. De deelnemers rijden dan met een vervoermiddel langs het bordes van Paleis Soestdijk waar Sinterklaas zijn opwachting maakt. Vanwege de coronacrisis was dit veilige alternatief vorig jaar in het leven geroepen en kreeg dit jaar een vervolg. Het defilé is geïnspireerd op hoe voormalig koningin Juliana haar verjaardag vierde.

Voor burgemeester Lies Spruit was het direct klip en klaar dat Lisse als vervoermiddel met een corsowagen aan het Sinterklaas defilé zou deelnemen. Dus rinkelde de corsotelefoon en kwamen vrijwilligers van Bloemencorso Bollenstreek direct in actie. Een corsowoordvoerder: “Duurzaam als het corso is gooit zij niet snel iets weg en werd een van de mobiele corsoharten tevoorschijn gehaald die het afgelopen jaar voor het alternatieve corso en het dahlia event op het Landgoed Keukenhof waren gebruikt. Hyacinten, tulpen en narcissen bloeien alleen in het voorjaar, maar gelukkig waren er nog late dahlia’s beschikbaar die ook een product zijn van de bollenstreek.”

Met medewerking van Deleeuw Flowerbulb Group in Sassenheim werd op de vertrouwde opbouwlocatie het corsohart door de stekersgroep Scouting Lisser Kaninefaten met dahlia’s in Sinterklaaskleuren voorzien. Groenleerlingen van het Yuverta college Oegstgeest voorzagen de wagen van bloemenarrangementen. Kweker Van der Slot Lisse had speciaal voor de gelegenheid tulpen in de Sinterklaaskleuren rood en geel gebroeid zodat de burgemeester een enorme bos tulpen aan Sinterklaas kon overhandigen als verjaardagscadeau. Van Dooren Transport regelde het vervoer.

Zo kwam het dat burgemeester Lies Spruit met een klein gezelschap en een kleurrijke corsowagen met enkele kinderen op defilé ging bij Sinterklaas. Als nummer 25 in de stoet van 30. De goedheiligman vond het allemaal prachtig en hoofdpiet wilde ook wel even op de corsowagen. Ondertussen overhandigde burgemeester de tulpen Sinterklaas. Na afloop zei burgemeester Lies Spruit nog blij te zijn met de grote saamhorigheid in Lisse en de bollenstreek. “Geweldig dat er direct zoveel vrijwilligers de handen uit de mouwen staken waardoor we op deze kleurrijke wijze aan het Sinterklaas defilé konden deelnemen!”

Bloemencorso Bollenstreek Sint defile Soestdijk 10-11-2021 Foto Esther den Hertog 06 (1)
Bloemencorso Bollenstreek Sint defile Soestdijk 10-11-2021 Foto Esther den Hertog 05 (1)
Bloemencorso Bollenstreek Sint defile Soestdijk 10-11-2021 Foto Esther den Hertog 04 (1)
Bloemencorso Bollenstreek Sint defile Soestdijk 10-11-2021 Foto Esther den Hertog 03 (1)
Bloemencorso Bollenstreek Sint defile Soestdijk 10-11-2021 Foto Esther den Hertog 02 (1)
Bloemencorso Bollenstreek Sint defile Soestdijk 10-11-2021 Foto Esther den Hertog 01 (1)