Home » Stories » NH Media doet live verslag

NH Media doet live verslag van Bloemencorso Bollenstreek

odra de bollenvelden in bloei staan is het tijd voor hét grootste lentefeest van Nederland: ‘Het Bloemencorso van de Bollenstreek‘. Dit jaar viert het bloemencorso haar 75ste jubileumjaar! Dit geurige en kleurige spektakel wordt in één week door meer dan een miljoen mensen meegevierd. Op zaterdag 23 april maken bonte praalwagens en rijk met bloemen versierde luxe wagens een 42 kilometer lange tocht van Noordwijk naar Haarlem. NH Media doet live verslag van dit spektakel.

Twee lentes achtereen hebben de corsofans het corso moeten missen, maar aanstaande zaterdag 23 april rijdt het Bloemencorso Bollenstreek weer stralend van Noordwijk naar Haarlem. Deze editie met een heel feestelijke lenteboodschap. Het Bloemencorso viert haar 75ste editie, rijdt voor de eerste keer als Immaterieel Erfgoed Nederland en ook nog eens onder de vlag van Unesco Immaterieel Erfgoed van de Mensheid. Het bestuur en de honderden vrijwilligers willen dit uitbundig vieren met het mooiste corso ooit. De optocht zal bestaan uit zestien praalwagens en meer dan dertig met bloemen versierde wagens. Er rijdt zelfs een praalwagen van Provincie Noord-Holland mee in de stoet. Het thema van deze editie van het Bloemencorso is 'Celebrating Memories' en alle wagens worden gelinkt aan dit thema.

Voorzitter Willem Heemskerk zegt hierover: “Om zo'n groots event als het Bloemencorso Bollenstreek te realiseren zijn 1500 vrijwilligers in touw. Zij maken het Bloemencorso en verdienen een enorme pluim! Daarnaast zorgen zij ook voor verbinding tussen Zuid- en Noord-Holland.”

De optocht begint op 23 april om 09.30 uur in Noordwijk en zal eindigen om 22.00 uur in Haarlem. De dag erna, op 24 april, zijn alle wagens te bewonderen in de binnenstad van Haarlem. De Corsowagens zullen er de gehele zondag staan, zodat de bezoekers rustig alle wagens kunnen bekijken.

De live-uitzending is zaterdag 23 april vanaf 19.45 uur tot 20.45 uur te zien op het televisiekanaal van NH Media. Het televisiekanaal van NH is te vinden op Ziggo kanaal 707 en KPN kanaal 509. De uitzending is ook via de app en website (nhnieuws.nl) te bekijken. NH Media maakt tevens een samenvatting die vanaf zaterdagavond 23 t/m zondag 24 april 14.00 uur wordt uitgezonden. De gehele live-uitzending van zaterdag wordt op zondagmiddag nog tweemaal uitgezonden.

Over NH Media
NH Media is het regionale publieke mediabedrijf van Noord-Holland. NH Media informeert, inspireert en verbindt. Dat gebeurt op z'n Noord-Hollands: oprecht, trots en betrokken. NH Nieuws is de belangrijkste nieuwsbron voor Noord-Holland. Een innovatief mediabedrijf met gedreven professionals die hoogwaardige content leveren voor apps, websites, social media, radio en tv.

IMG_8062-2