Home » Stories » Vier de Lente Festival in Hillegom

Vier de Lente Festival in Hillegom

Cirkel rond in Hillegom met 75 Jaar Bloemencorso Bollenstreek

75 jaar na het eerste corso, keert dit jaar ‘de Walvis-vloot’ terug naar zijn geboorteplaats Hillegom –en wel mét walviskalfje. De walvis-baby van de Hillegomse jubileumvloot staat symbool voor de geboorte van het nieuwe zusje van Bloemencorso Bollenstreek; het Vier de Lente Festival. De walvis-vloot wordt op 24 april letterlijk onderdeel van het Vier de Lente podium, waar een bekend nationaal dj-trio en spetterende lokale acts zullen optreden.

Het cirkeltje is rond; de gemeente waar Bloemencorso Bollenstreek 75 jaar geleden begon, is met deze speciale jubileumeditie ook de plek om de wagen ‘door te geven’ aan de jongere generatie. Dat doorgeven mag je letterlijk nemen: de kleurrijke Hillegomse corsowagen wordt namelijk onderdeel van het podium van het spiksplinternieuwe evenement .

Bloemencorso Bollenstreek en Vier de Lente Festival delen dezelfde liefde en passie voor het bollenvak en de bollenstreek, maar het festival richt zich op een jongere generatie. 'Een kers op de taart van ons 75ste verjaardagsfeest,' zegt Esther den Hertog, woordvoerder van Bloemencorso Bollenstreek. 'Met dit festival laten we zien wat de iconische kracht van de Nederlandse tulp is. Als we daarmee jongeren kunnen laten zien welke rol onze streek en het bloemencorso speelt in een positief en blij gevoel bij hen, dan is deze missie geslaagd.' Vier de Lente Festival wordt een jaarlijks terugkerend evenement, dat dit corso-jubileumjaar een bijzondere kick-off kent met een uniek podium op 24 april bij de Tulip Barn in Hillegom.

Vier de Lente festival (1)