Ferdinand Warmerdam

Nul ervaring, dubbele motivatie

Sinds jaar en dag is Van Zyverden nauw betrokken bij het Bloemencorso van de Bollenstreek. In het begin als sponsor, maar van 2009 - 2012 kreeg hun betrokkenheid met het Corso nog een extra lading. Het was al jaren de wens van Paul van Zyverden om ooit een keer met een eigen vlootwagen mee te rijden, en in 2009 werd er, vlak voor de start van het corso, beslist om daadwerkelijk mee te doen.
In 2009 kregen we de Henry Hudson als onderwerp, omdat de handelsbetrekkingen tussen Nederland en de USA toen gevierd werden. Omdat het een vrij spontane beslissing was geweest om deel te nemen aan het corso, was er nog geen voorbereiding getroffen. Binnen het bedrijf was bekend dat ik veel van doen had met het corso, en daarom werd ik gevraagd de vlootbouw te begeleiden. Met nul ervaring maar dubbele motivatie hebben we ons op dit project gestort, in samenwerking met jeugdzorg Teylingen en de leerlingen van the American School The Hague. Ook voor hen was het de eerste keer dat ze aan zoiets begonnen.
Henry HudsonStekersgroep Van Zyverden
Het resultaat was mooi, maar wat vooral een hoogtepunt was, is de impact die de deelname had. Dit leidde namelijk tot  besmetting met het “corso-virus”! Daarom vroeg ik 2010 of ik nog een vloot mocht bouwen, maar dan met een ervaren steekploeg. We kregen Zwemvereniging Noordwijkerhout toegewezen en samen met hen hebben we tot en met 2012 fantastische wagens gebouwd. Onze onderlinge vriendschappen en betrokkenheid bij het corso groeide elk jaar, vaak zaten we zelfs direct na het corso al samen om te brainstormen over vloot voor de volgende editie.
West Side StoryBeeldcommunicatie
Teamwork 
Uiteindelijk bouwde en reed Van Zyverden dus 4 jaar mee met grote vlootwagens, en tot op de dag van vandaag ben ik trots op de fantastische samenwerking en gezelligheid. Mijn dank gaat dan ook uit naar deze fantastische groep uit Noordwijkerhout, die mij niet alleen hebben aangestoken met het corsovirus maar me ook hebben laten zien wat je allemaal kunt bereiken als toegewijd team.
Hollands Glorie - Molen