Trots op de streek en trots op het bloemencorso

Sinds 2005 ben ik betrokken als vrijwilliger bij het corso. Destijds was ik bestuurslid bij Volkstuinvereniging Elsgeest in Voorhout en we kregen een brief van het corso of we als vereniging belangstelling hadden om mee te doen en de hyacinten te steken op een corsowagen. Door de verplaatsing van de opbouwlocatie van Lisse naar Sassenheim waren ze op zoek naar nieuwe stekersgroepen. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.
corso (11) (1)

Het geeft een familiegevoel
Eind jaren 90 ben ik vanwege een baan bij de KAVB, de brancheorganisatie voor de bloembollensector, samen met mijn vrouw vanuit Breda naar Voorhout verhuisd. Vanuit Brabant kende we al het saamhorigheidsgevoel van samen bijdragen aan een evenement. Mijn schoonouders waren lid van een carnavalsvereniging en bij hen thuis werd er ieder jaar gebouwd voor de carnavalsoptocht. Ik kende de sfeer van het samen bouwen en het plezier dat je daar aan kunt beleven en hoopte datzelfde gevoel bij het Bloemencorso te kunnen vinden. En dat is zeker gelukt. Omdat alle wagens in één grote hal worden opgebouwd geeft dat een familiegevoel.

Het corsovirus heeft mij te pakken!
Daarnaast is het corso een uithangbord van het vak en draagt bij aan de promotie van de Bollenstreek en Nederland. Daaraan wil ik graag een bijdrage leveren. Het welbekende corsovirus kreeg me snel te pakken en laat me niet meer los. Ook al ben ik niet meer actief als bestuurslid bij de vereniging, ik coördineer nog wel steeds de stekersgroep van Volkstuinvereniging Elsgeest. Dat is bijzonder leuk om te mogen doen. Inmiddels zijn we 15 rijdende corso verder en zijn behalve mijn vrouw ook de kinderen actief betrokken. En als je dan ieder jaar al die mensen ziet die komen kijken naar het corso, dan geeft dat een bijzonder gevoel. Trots dat ik daar een beetje aan kan bijdragen, trots op de streek en trots op het bloemencorso.

Op naar volgend jaar
Helaas kan het corso ook dit jaar niet rijden, maar hopelijk kunnen we volgend jaar weer met elkaar aan de slag.