De gouden Daffodil stond bovenop onze wagen

In 1965 rolde bij de Daf-fabriek in Eindhoven het 100.000ste exemplaar van de band. Dit werd gevierd met een goudenkleurige uitvoering van het type Daffodil. Een uitgelezen kans voor Van Doorne's automobielfabriek om dit wagentje mee te laten rijden in het Bloemencorso. Mijn vader had het steekwerk van deze wagen onder zijn hoede. En zo werkten wij als gezin aan de mooie praalwagen met grote narcissen, waar bovenop een echte Gouden Daffodil werd geplaatst.

Mijn vader was landarbeider in de bollenteelt en na de oorlog verdiende hij graag wat bij. Via de heer Kees van der Zaal, hyacintenkweker en bestuurslid van het Bloemencorso, raakte hij bekend met het Bloemencorso in Lisse. Als gezin of familie kon je in die tijd - medio jaren zestig - een wagen aannemen en kreeg je betaald voor het aantal vierkante meters steekwerk. Praalwagen met Gouden Daffodil

Zo konden wij als gezin aan de gang in de HBG-hallen aan de Grachtweg/Tulpenstraat in Lisse (later CNB, nu Floralis). Het was een hele leuke bezigheid voor ons allen. Als je maar goede hyacinten had. Die overigens nog in stromatten werden gestoken toen. Als de wagens klaar waren, maakten de bloembinders de wagens af met prachtige boeketten.

Praalwagen de Gouden DaffodilDe kantine van de HBG deed goede zaken en het was daar ook heel gezellig. Als de wagens bijna klaar waren, konden ze tegen betaling ook bezichtigd worden. Ook toen kwamen er veel belangstellenden op af.