GemeenteTeylingen – GroeitEnBloeit
Home » Deelnemers » Gemeente Teylingen

Teylingen groeit en bloeit

Een wagen vol symboliek, met als middelpunt het jonge kind dat verwijst naar nieuw leven en de toekomst. De fantasieboom staat symbool voor kracht en groei, het water eromheen staat voor verbinding, en de vele bloemen staan voor leven, geluk en liefde. Tenslotte de vogels, die natuur, vrijheid en vrede symboliseren; een gegeven dat in Nederland door veel mensen voor lief wordt genomen, maar zeker niet vanzelfsprekend is. Laten we hopen dat de nieuwe generatie goed zorgt voor onze aarde!

‘De Gemeente Teylingen groeit en bloeit’, een thema dat dit jaar des te relevanter is met maar liefst twee nieuwe woonwijken in aanbouw!

Teylingen maakt duurzame beloften waar op het gebied van circulariteit, biodiversiteit, energie, klimaat en gezondheid, welke onder andere tot uitdrukking komen bij de ontwikkeling van de nieuwe woonwijken De Bloementuin in Sassenheim en Nieuw-Boekhorst in Voorhout. Op een plek waar nu alleen nog maar weiland is, wordt binnenkort letterlijk nieuw leven gecreëerd waar jonge mensen hun gezin starten en waar jonge bomen en planten uitgroeien tot volwassen groen.

De jeugd heeft de toekomst. Dat zien we hier in de Gemeente Teylingen maar al te duidelijk, met een jongere generatie die alles op haar eigen manier doet en toch maar al te graag wil bijdragen, meedenken en meedoen. En dat begint op jonge leeftijd, door hen te laten zien dat ze erbij horen en dat ze een waardevolle plek hebben in de maatschappij.

Daarom hebben de scholieren van twee basisscholen de kans gekregen om dit jaar letterlijk onderdeel uit te maken van de corsowagen van Teylingen door een gedeelte van de wagen te steken. Want het betrekken van de jeugd in de samenleving, daar kun je kunt niet vroeg genoeg mee beginnen!

Arrangeur: Ilse Rambags en Joyce Breuren
Stekersgroep: Volkstuinvereniging Elsgeest, Voorhout
Meer informatie over de stekersverenigingen vind je hier.