Home » Stories » Bloemencorso rijdt niet

Bloemencorso rijdt niet

Wij vieren de lente met een boodschap van hoop en verbinding

Hoe graag willen wij het anders, maar ook in 2021 zal het Bloemencorso Bollenstreek niet door de straten en lanen van Noordwijk naar Haarlem rijden. Afgelopen maandagavond namen wij, als bestuur van Stichting Bloemencorso Bollenstreek met pijn in het hart dit besluit. De COVID-19 pandemie noodzaakt ons om de plannen aan te passen. Wij nodigen dit jaar niet de wereld uit om naar het bloemencorso te komen, maar wij brengen het bloemencorso naar de wereld.

Onwerkelijke situatie

“Sinds ik ben aangetreden als voorzitter van dit prachtige voorjaarsevenement, heb ik pas één corso meegemaakt,” vertelt Willem Heemskerk. “Vorig jaar stonden onze praalwagens al klaar om gestoken te worden toen wij het evenement hebben afgeblazen. Een unicum dachten we toen nog. Op het laatste moment organiseerden wij nog een guerrilla-actie door bouwplaten en tulpen uit te delen op corsozaterdag. Helaas is het nu voor een tweede keer in de geschiedenis niet mogelijk om de wagens te laten rijden. Maar deze keer hebben we nog voldoende tijd om een alternatief voor te bereiden. Gelukkig zitten er veel creatieve en inspirerende mensen tussen onze vrijwilligers en zit iedereen te popelen om in actie te komen. En ondertussen hoop ik erop dat wij onze 75ste verjaardag in 2022 weer kunnen vieren te midden van hagen mensen langs de weg,” aldus Heemskerk, voorzitter Stichting Bloemencorso Bollenstreek.

Logo Hartverwarmende bloemenactie

Traditie in ere houden

Al sinds 1947 trekt het Bloemencorso Bollenstreek door de dorpen en steden van onze regio. Een evenement dat startte om mensen, na de donkere periode van de Tweede Wereldoorlog, weer hoop en blijheid te geven. Deze gedachte van één enkele bollenkweker groeide uit tot het grootste voorjaarsevenement ter wereld. Een evenement dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd. Ook dit jaar willen wij die boodschap van hoop, het vieren van de lente, de start van nieuw leven, vieren met al die liefhebbers, vrijwilligers, sponsoren en deelnemers van het bloemencorso. Hoe groot of hoe klein, daar gaan wij ons de komende maanden over buigen.

Hoop en verbinding

De kracht van ons evenement schuilt in de lokale betrokkenheid van deelnemers, sponsoren en honderden vrijwilligers. Samen weten wij de internationale aantrekkingskracht van de voorjaarsbloemen om te zetten in een magische beleving voor mensen uit binnen- en buitenland. Met dezelfde kracht en energie gaan wij ook in 2021 zorgen voor een spectaculaire beleving van het bloemencorso, maar in dit geval brengen wij het bloemencorso naar de wereld toe. Volg ons de komende weken en maanden via de sociale media en wordt deelgenoot van deze unieke beleving. Samen houden wij het evenement en de traditie levend. Samen brengen wij de boodschap van hoop en blijheid. Samen laten wij de donkere periode achter ons en vieren wij een nieuwe lente.