Home » Stories » Tijd voor onze vrijwilligers

Tijd voor onze vrijwilligers

In een tijd waarbij minuten soms uren lijken te duren, raast de tijd ook aan ons voorbij. We weten nog goed dat we de eerste keer te horen kregen dat we niet mochten rijden. Wat een teleurstelling. Tegelijkertijd maakte dit ons des te gemotiveerder om in 2021 te stralen als we met onze pracht en praal de 42 km lange route zouden afleggen. Vol geur en kleur passeren we met onze gedachten de corsodorpen.

Niets werd minder waar toen we op 18 januari 2021 te horen kregen dat ook dit jaar het corso niet mocht rijden. De teleurstelling was wederom daar, zo niet groter. Gelukkig bestaat de corsofamilie uit zo’n 1500 vrijwilligers, waarvan er een aantal de koppen bij elkaar hebben gestoken en samen met het bestuur een alternatief corso hebben bedacht.

Het alternatief

Het alternatieve corso trapte af met ‘de gezichten van het Bloemencorso’. Een portrettenreeks waarbij iedereen die iets met het corso heeft, een plekje krijgt. Het vervolg vond plaats tijdens de speciaal georganiseerde vrijwilligersavond van 15 maart. Deze avond stond volledig in het teken van onze vrijwilligers. Nicky Westerhof was onze gastvrouw en samen met bestuursvoorzitter Willem en bestuurslid Esther was de show compleet.

Willem lichtte een tipje van de sluier op. Er komen heel veel leuke activiteiten aan, maar meer dan dat wilde hij niet prijsgeven. Het blijft een verrassing, voor iedereen. Wat Esther nog benadrukte en wat als een paal boven water staat is dat we de corso en het corsogevoel niet voorbij willen laten gaan dit jaar. Dus: komt het corso naar jou dit jaar!

IMG-20210315-WA0030

Tijd voor een spelletje

Met het spektakel van een ‘rad van fortuin’, een heuse corso quiz en een poll was de avond compleet toen Arie van Erk en een aantal vrijwilligers hun stem lieten horen. Het enthousiasme spatte er vanaf! Ook tijdens de quiz; wat een fanatisme en snelheid! Ongekend hoeveel vragen er goed werden beantwoord.

75 jaar corso

Volgend jaar bestaat het bloemencorso 75 jaar en gaan we groots uitpakken. Wil jij je aanmelden als vrijwilliger, je handen uit de mouwen steken als video- of fotograaf langs de weg of heb je andere kwaliteit waarmee je ons denkt te kunnen helpen? Heel graag! Stuur een e-mail naar vrijwilligers@bloemencorso.info

Vrijwilligersavond gemist?

Geen paniek, deze kun je terugkijken op ons YouTube kanaal. En bekijk dan gelijk even onze andere video’s!

Volg ons
Ben je benieuwd wat er de komende periode gaat gebeuren rondom het bloemencorso? Hou dan de website, Facebook en Instagram pagina nauwlettend in de gaten zodat je niets mist van alle spektakel dat nog komen gaat!