CrowdFunding – BloemenRobots Voorwagen
Home » Deelnemers » Corsofans

BloemenRobots

Al sinds zijn geboorte is Lucas Terra, betrokken bij het corso. Zijn vader, Koen, maakt veel van de technisch tekeningen voor de corsowagens en zijn moeder, Caroline, is al bijna 20 jaar betrokken bij het steken van de wagen van de Corsogroep KAVB Hillegom Haarlem e.o.

Toen dit jaar een ontwerp gemaakt mocht worden voor een wagen die op basis van crowdfunding gefinancierd zou worden, stelde Koen aan Lucas de vraag wat hij op een corsowagen zou zetten als hij de baas was. Zonder blikken of blozen zei hij: “Een robot met bloemen!”

Dat vond het bestuur een fantastisch idee, ook omdat dit de verbinding tussen techniek en de bloemen kan visualiseren en omdat Lucas een goede vertegenwoordiger is van de doelgroep die komt kijken naar het corso.

Koen maakte een paar snelle schetsen en Lucas mocht kiezen.

Het uiteindelijke ontwerp is wat Lucas betreft pas compleet als alle drie de robots er op staan, maar hij is apentrots dat er in ieder geval een wagen komt waar hij het idee voor heeft bedacht. Hij kan bijna niet wachten tot hij deze wagen in het echt kan zien rijden.

Arrangeur: Koen Terra en Jolanda de Goede
Stekersgroep: Eurokoor Nederland, Leiden & Carnavalsvereniging De Vikings, Noordwijkerhout

https://www.eurokoor.nl/organisatie
https://www.devikings.nl/html/info.html