Corso2023_Noordwijk
Home » Deelnemers » Gemeente Noordwijk

Proeftuin Noordwijk

‘Proeftuin Noordwijk’ presenteert gezonde groentes uit de regio geteeld met respect voor mens, dier en bodem. Al in de 17e eeuw stond onze regio bekend onder de naam ‘de tuin van Holland’ vanwege de veelzijdige en overvloedige opbrengsten van het land. Het water loopt de gast in de mond als hij ziet welke sappige en duurzame geteelde producten de bediening op tafel zet. De kok heeft zich uitgesloofd om de maaltijd te koken met positieve impact op het milieu.

Arrangeur: Nicky Markslag
Stekersgroep: Zwemvereniging de Watervrienden Lisse

Onze leus: KOMT GOED!
”Dit staat ook op de achterkant van onze shirts, want wat er ook gebeurt: Het komt altijd goed!”

Wij, Watervrienden Lisse, steken al bijna 40 jaar de wagen van de gemeente Noordwijk. We hebben een groep trouwe stekers waaronder ook mensen van buiten de vereniging.
Vorig jaar heeft een groep Oekraïense vluchtelingen ons geholpen.

Iedereen is welkom bij ons en we zorgen goed voor onze stekers. Zo krijgen ze woensdagavond zelfgemaakte soep met een broodje worst en donderdagavond een patatje met kroket of frikandel. En verder zorgen we natuurlijk voor de nodige tussendoortjes.

Toeristen krijgen uitleg en mogen helpen met knippen en voorprikken als ze dat leuk vinden.

Wij en onze stekers zijn besmet met het corsovirus dat van februari tot eind april heerst. Tijdens deze korte pandemie houden we onze stekers op de hoogte middels onze eigen stekersapp. Hierdoor komt de piek van het virus in de corsoweek tot een hoogtepunt waarna het langzaam dooft. Gelukkig komt dit virus elk jaar rond februari weer terug.

Groetjes de stekersommisie WVL

Amy, Tamara, Tom en Gerry